افزایش سطح آب دریاها، دغدغه‌ای قابل کنترل برای بیمه‌گران و بخش اتکائی

سرویس بین‌الملل - افزایش سطح آب دریاها در قرن بیست و یکم، به میزانی که برخی الگوهای آب و هوایی پیش‌بینی می‌کنند، شدید نخواهد بود. این مطلبی است که دکتر جودیث کری، رئیس شبکه ابزارهای پیش‌بینی هوا و استاد دانشگاه فن‌آوری جورجیا اعلام کرد و افزود: و این موضوع، درصورت مدیریت صحیح، چالش عمده‌ای برای بیمه‌گران و بخش اتکائی درپی نخواهد داشت و اذعان داشت که افزایش سطح دریاها، این توان بالقوه را دارد تا به یکی از عمده‌ترین پیامدهای گرمایش زمین تبدیل شود و تنها در ایالات متحده، میلیون‌ها نفر در مناطقی که در خطر سیل ساحلی قرار دارند، زندگی می‌کنند و هرساله نیز شاهد مهاجرت افراد بیشتری به این مناطق هستیم.
به گزارش نشریه افق بیمه، نرخ متوسط سالانه افزایش سطح دریاها، 3 میلی‌متر است اما دغدغه‌هایی وجود دارد که گرمایش جهانی ناشی از عوامل انسانی می‌تواند این روند را تسریع بخشد و برخی الگوهای آب و هوایی پیش‌بینی می‌کنند که طی قرن بیست و یکم، سطح آب دریاها تا بیش از یک متر و نیم افزایش یابد.
این مقوله می‌تواند پیامدهای فاجعه‌باری برای صنعت بیمه و بخش اتکائی جهان درپی داشته باشد. اما کری تبیین می‌کند که بسیاری از این الگوها، گرمایش مضاعفی را پیش‌بینی می‌کنند.
وی تشریح می‌کند که گرمایش متوسط قابل پیش‌بینی توسط الگوهای آب و هوایی، بسیار بیشتر از گرمایش ثبت شده طی دو دهه گذشته بوده است و این پیش‌بینی‌ها، تغییرات مربوط به روندهای طبیعی آب و هوایی که انتظار می‌رود اثر خنک‌شوندگی طی قرن آتی را نادیده می‌گیرند.
کری اظهار می‌دارد: « حتی باوجود صحت پیش‌بینی حجم گرمایش زمین، پیش‌بینی‌های مربوط به افزایش سطح آب دریاها در قرن بیست و یکم، به بیش از نیم متر، تاحد ضعیفی قابل توجیه نیست. پیش‌بینی‌های مربوط به بیش از یک و نیم متر نیاز به گستره زیادی از حوادث غیرمحتمل تا غیرممکن دارد که معمولاً از الگوهای ساده‌انگارانه نسبت به روندها تهیه و ارائه می‌گردد.»
همچنین، کری ادعا می‌کند که علل عمده افزایش سطح سواحل محلی در بسیاری از مناطق، حرکت عمودی خشکی‌ها به دلیل روندهای زمین‌شناختی طبیعی و الگوهای گردش اقیانوس‌ها است تا گرمایش جوی.
وی اضافه می‌کند: علاوه بر این، دفن پسماندها در مناطق ساحلی و برداشت آب‌های زیرزمینی نیز موجبات افزایش سطح آب دریاهای محلی شده است.
وی در انتها اظهار می‌دارد: «طی 30 سال آتی، می‌توان انتظار داشت که نرخ افزایش سطح آب دریاها مشابه آن چیزی باشد که ما در دهه‌های اخیر شاهد آن بودیم. افزایش اضافی سطح آب دریاها از سی تا 50 سانتی‌متر طی یک قرن می‌تواند به‌نسبت مشکل ضعیفی باشد، اگر به طور مناسبی مدیریت شود.»
در این میان، صنعت بیمه جهانی می‌تواند به مبارزه با ریسک‌هایی که سبب افزایش گرمایش و بالاآمدن سطح دریاها بپردازد. اخیراً، شرکت‌های بزرگ جهانی مانند سوئیس‌ری و آگسا، پوشش بیمه‌ای و هر نوع مبادلات تجاری با شرکت‌های مرتبط با سوخت فسیلی را لغو نموده‌اند.
منبع: ری‌انشورنس، ژانویه 2019

نوشته شده در 8/11/1397