بیمه ها ریسک مالکیت معنوی را پوشش نداده اند

افق بیمه : در حالی که ریسک مالکیت معنوی (IP) به عنوان یکی از 10 دغدغه اصلی سازمان‌ها شناخته شده است. پوشش بیمه تنها 16 درصد از یک میلیارد متوسط خسارت بالقوه برای دارایی‌های نامشهود را پوشش می‌دهد.
به گزارش خبرنگار ما این مطلبی است که در نتایج پیمایش اخیر شرکت ای‌او‌ان به آن اشاره شده و در این مطالعه ، بیش از 2300 سازمان و نماینده صنایع مختلف و از مکان‌های جغرافیایی متفاوت از سرتاسر جهان بررسی شده و در فعالیت‌های مربوط به مالکیت معنوی، مدیریت ریسک شرکتی و ریسک سایبری شرکت متبوع خود، مشارکت کرده‌اند.
این مطالعه به مقایسه پوشش بیمه دارایی‌های مشهود سنتی و دارایی‌های نامشهود از جمله مسئولیت سایبری و نیز مالکیت معنوی از جمله ثبت‌ اختراع‌ها، اسرار تجاری، حقوق معنوی، اطلاعات اختصاصی (proprietary information) و دانش فنی می‌پردازد.
لوئیس لی، رئیس جهانی و مدیر عامل محصولات ریسک مالکیت معنوی ای‌او‌ان می‌گوید: «یکی از یافته‌های کلیدی آن است که تهدید به دارایی‌های نامشهود یک شرکت نسبت به پوشش بیمه‌ای آن، در یک توازن مطلوبی قرار ندارد.»
وی می‌افزاید: «در عصر دیجیتال، درک چگونگی ارزش‌گذاری، بهره‌برداری و بیمه دارایی‌های نامشهود به صورت فزاینده‌ای بیشتر شده است. دارایی‌های نامشهود، موضوعی در سطح هیئت رئیسه‌ است.»
مشاهدات ای‌اوان نشان می‌دهد که در مقایسه با مطالعه‌ای مشابه در سال 2015، پوشش خسارات احتمالی دارایی‌های اطلاعاتی 33 درصد افزایش یافته است. این درحالی است که در سال 2015، این رقم برای دارایی‌های مشهود سنتی مانند اموال، ماشین‌آلات و تجهیزات (PP&E)، تنها 9 درصد بوده است.
همچنین، در گزارش ای‌اوان آمده است: «این، نشان‌دهنده آن است که سازمان‌ها درک بیشتری نسبت به ارزش دارایی‌های نامشهود و نیز ریسک‌های عمده مربوط به خسارت‌ به این دارایی‌ها پیدا کرده‌اند – و آنان، در این زمینه، تلاش می‌کنند تا پوشش دارایی‌های نامشهود را افزایش دهند.»
28 درصد از پاسخ‌دهندگان به این پیمایش گزارش دادند که شرکت متبوع آنان، یک حادثه ریسک مالکیت معنوی را طی دو سال گذشته تجربه کرده‌اند. اما تعداد معدودی اظهار کردند که بیمه‌نامه سرقت اسرار تجاری و بیمه‌نامه مسئولیت تخلفات ثبت اختراع داشته‌اند.
نتایج این پیمایش حاکی از آن است که بیشتر حوادث (69 درصد) مربوط به تخلفات یا چالش‌های مربوط به مالکیت معنوی شرکت‌ها می‌شد. دیگر حوادث در ارتباط با تخلفات مربوط به مالکیت معنوی شخص ثالث (31 درصد)، اسرار تجاری (42 درصد)، حقوق معنوی (26 درصد) و ثبت اختراع (24 درصد) گزارش شد.
از 37 درصد از پاسخ‌دهندگانی که اظهار داشتند که بیمه‌نامه آنان، چالشی برای دارایی‌های مالکیت معنوی شرکت‌شان را پوشش می‌دهد، 34 درصد گزارش دادند که این بیمه‌نامه، تخلفات شخص ثالث به دارایی‌های مالکیت معنوی شرکت‌شان را پوشش می‌دهد و 33 درصد اظهار داشتند که این نوع بیمه‌نامه، ادعا علیه شرکت متبوع‌ آنان در تخلفات مربوط به حقوق مالکیت معنوی شخص ثالث را نیز پوشش می‌دهد. بیش از یک سوم پاسخ‌دهندگان گفتند که این بیمه‌نامه، حوادث مربوط به مالکیت معنوی را پوشش نمی‌دهد.
لی در ادامه می‌افزاید: «درحالی‌که تعداد معدودی از شرکت‌ها، بیمه‌نامه سرقت اسرار تجاری یا بیمه‌نامه مسئولیت ثبت اختراع دارند، اما سازمان‌ها با درک بهتر نسبت به پوشش دارایی‌های نامشهود دربرابر دارایی‌های مشهود، می‌توانند تصمیمی معقولانه نسبت به راهکارها، ارزش‌گذاری و انتقال ریسک در رابطه با مالکیت معنوی و دیگر دارایی‌های نامشهود داشته باشند».

نوشته شده در 13/3/1398